Технология

Тази уникална и специфична технология е изключително резултатна и постепенно с времето става все по популярна по целият свят. Заради широкият спектър на приложение вече много фирми я предпочитат пред традиционната методика. Тя променя изцяло визията за стандартният ремонт, при който за постигане на един и същ резултат е необходимо влагането на много повече време, труд, материали и средства.

В зависимост от вида, големината и разположението на щетата се избира и начинът на ремонт. Може да се прилага механично, топлинно или вакуумно въздействие върху ламарината. Също така в случай на труднодостъпни места, като колонки, греди, кухини се използва и лепилна система. В много от случаите за по добър ефект методите се комбинират.


В зависимост от профила на засегнатият детайл се използват специално обработени щанги с различна дължина, дебелина и форма. Чрез внимателно и умело въздействие от вътрешната страна на панела с дозиран натиск, постепенно неравностите биват изправяни.Необходима е голяма концентрация на вниманието и търпение от страна на техника. За тази професия са нужни особени умения за моделиране на ламарината.